Nieuwe Bloem

4 september 2016 verscheen mijn eerste boek.

Nieuwe bloem.

አዲስ አበባ

Het eerste hoofdstuk van Nieuwe bloem lees ik voor op de eerste boekpresentatie. Nu op You tube te zien. Ga je gauw kijken?
https://www.youtube.com/watch?v=P0LiRsUuR0I

proefboek beter  presentatie boek en spaarpot

Langzaam lopen we zijn kant op. Zijn ogen staan groot en hij heeft een heel afwachtende, bijna angstige blik in zijn ogen. Hij weet het. Ik zie aan zijn ogen dat hij weet wat er gaande is. Hij kijkt alleen maar. De leidster laat hem de bloemen geven door met haar hand zijn hand met de bloemen naar mij te bewegen. ‘Mama,’ zegt ze. Ik duw mijn tranen weg door met mijn ogen te knipperen. Ik lach naar hem en raak hem heel voorzichtig even aan. Wat is hij lief. Wat is hij schattig. Ik geef hem de tijd, die hij nog nodig heeft.

Met drie meisjes lijkt het gezin van Astrid compleet, maar in haar hart en in haar hoofd is nog ruimte voor een vierde kindje en ze heeft altijd al willen adopteren. Hij heet Noah en ze halen hem met z’n allen op in zijn geboorteland Ethiopië. Er is hun verteld dat Noahs ouders zijn overleden, maar vreemd genoeg krijgen ze geen graf te zien en geen details te horen over het overlijden. Op een avond ziet Astrid een Brandpunt-reportage over een adoptie uit Ethiopië en schrikt enorm. Documentairemaker Aart Zeeman vertelt onder andere over een vrouw die letterlijk gek is geworden omdat haar zoontje, die ze tijdelijk bij familie moest onderbrengen, zonder dat ze ervan wist is geadopteerd naar Nederland. Astrid wil weten of de adoptieprocedure van haar zoon zuiver is gegaan en uit liefde voor haar kind vecht ze om de waarheid boven tafel te krijgen.

In haar boek vertelt ze het waargebeurde verhaal van de adoptie, de zoektocht naar Noahs moeder en de turbulente periodes die ze in haar leven kent. Ze sluiten Noah in hun hart en gaan samen de moeizame weg van hechting.

Een eerlijk, aangrijpend, informatief en warm boek.

Nieuwe bloem is te bestellen via: http://webshop.elikser.nl/nieuwe-bloem

boekpresentatie-nieuwe-bloem-29-of-67

‘Lieve Astrid. Ik ben zwaar onder de indruk. De eerlijkheid, openheid en respectvolle manier waarop je je verhaal vertelt geven me een warm gevoel. Tegelijkertijd raakt je verhaal me enorm. De gedetailleerde beschrijvingen van de plekken die jullie bezocht hebben, de situaties die je beschrijft maken dat ik hetgeen je beschrijft bijna zag, voelde en rook. Je manier van schrijven is heel prettig en dat komt wat mij betreft mede door de eerlijke wijze waarmee je me deelgenoot maakt van jouw verhaal. De trots die ik eerder uitsprak is alleen maar groter geworden. Jouw doorzettingsvermogen om de moeder van ‘ Noah’ te vinden maar vooral ook het onrecht in de adoptie procedure aan de kaak te stellen vind ik van grote kracht getuigen. Je mag trots op jezelf zijn.❤’

8 juni 2017 besteedde Brandpunt aandacht aan ons verhaal naar aanleiding van het interview in Margriet. https://brandpunt.kro-ncrv.nl/brandpunt/deze-vrouw-ontdekte-dat-de-ouders-van-haar-adoptiekind-nog-leefde/ Dank je wel Aart Zeeman en Cas de Jong.

Mei 2017: Margriet plaatst een groot interview in het Moederdagnummer

Wat een prachtig interview midden in het Moederdagnummer van Margriet! Ik ben er zo blij mee, dankbaar voor en ook best trots op.
Een interview over het verhaal dat ik uitgebreid beschrijf in het boek Nieuwe bloem. Dank je wel Deirdre Enthoven, Mariel Kolmschot, Tirzah Waasdorp, Annemarie van Looij, Linda Overgoor van Margriet en Amanda de Vries voor het leggen van het contact. (13 Mei 2017)

Voorjaar 2017 sprak ik op de Universiteit van Leiden en Universiteit van Amsterdam, afdeling Pedagogiek.

December 2016: Ina Hut geeft haar reactie op Nieuwe bloem: http://astridlammers.nl/ina-hut-over-nieuwe-bloem/

November 2016: Interview in Mijn geheim. https://www.facebook.com/nieuwebloem/videos/344461709262889/

28 september ’16 plaatste Aart Zeeman van Brandpunt informatie op de site. Klik op de volgende link en je wordt er naar toe geleid: http://brandpunt.kro-ncrv.nl/brandpunt/een-ongelooflijke-ontmoeting/

De feestelijke boekpresentatie was in het poldermuseum. Het werd een fantastische middag met lieve mensen, felicitaties, cadeau’s en mooie woorden. http://www.poldermuseumheerhugowaard.nl/index/astrid-lammers-boek-nieuwe-bloem